LIVSSTIL

Sveriges bästa badplatser

Fler och fler svenskar väljer att tillbringa sin semester i Sverige. På grund av resebegränsningar väljer fler att utforska Sverige istället för att åka utomlands. Lyckligtvis erbjuder Sverige många vackra badplatser, lämpliga för solbad och badsemester med familj eller vänner. Oavsett om du önskar natursköna vikar, saltade klippor eller stränder som sträcker sig mil – allt finns i Sverige!

Topplista på Sveriges bästa badplatser

10. Sandhammaren – Skåne

Sandhammaren hittar du Skånes sydöstligaste hörn. Här finns en magiskt vacker sandstrand som passar perfekt för barnfamiljer. Vattnet är långgrunt och stranden är mycket lång.

9. Pite havsbad – Piteå

Pite havsbad är känt som Nordens riviera och erbjuder en långgrund och barnvänlig sandstrand som sträcker sig flera kilometer. Här finns många bra kaféer och till och med ett äventyrsbad.

8. Rullsand – Skutskär

Här i Billuddens naturreservat finns det bad för alla smaker. Här kan du välja mellan en långgrund och barnvänlig strand, en nudiststrand, en strand med djupt vatten samt en hundvänlig strand.

7. Tylösand – Halmstad

Tylösand är utan tvekan en populär badplats. Här samlas semesterfirare för att njuta av finkornig sandstrand och kristallklart vatten. På kvällarna förvandlas Tylösand till en festlig plats med mängder av barer, restauranger och klubbar.

6. Laholmsbukten – Halland

Laholmsbukten är en anrik badort mellan Halmstad och Båstad. Här kan du njuta av kilometerlånga sandstränder med långgrunt vatten.

5. Sudersand – Fårö

Sudersand på nordöstra Fårö har vid flertalet tillfällen blivit framröstad till Sveriges bästa badstrand. Det är lätt att förstå varför denna gotländska ö är så populär. Förutom kristallklart vatten och sanddynor hittar du den fina mjuka sanden du kan föreställa dig.

4. Böda sand – Öland

Böda sand har en mycket vacker sand strand på norra Öland. Den långa stranden med pudervit sand påminner om Medelhavet.

3. Skrea strand – Falkenberg

Skrea strand är en sommaridyll med finkornig sand strand med härliga uteserveringar och glasskiosker på rad.

2. Tofta Beach – Gotland

Tofta beach har i decennier lockat besökare från hela Sverige och världen att sola, bada i en fantastisk miljö.

1. Smögen – Bohuslän

Smögen super attraktiv semesterdestination. Förutom de vackra klipporna och sandstränder kan du även besöka Smögenbryggan som är Sveriges mest besökta brygga.