SPORT & FRITID

världsmästerskapet i innebandy för herrar 2024

Nu är det klart att Sverige kommer att vara värdland för världsmästerskapet i innebandy för herrar 2024. Efter en tuff avvägning mellan Singapore och Sverige blev det Sverige tillslut. Malmö utses till värdstad och har tagit fram en ny logotyp för VM 2024. Det svenska herrlandslaget som är flerfaldiga världsmästare blir direktkvalificerade. Nedan ger vi dig de senaste nyheterna om VM i innebandy 2024. 

Det svenska herrlandslaget i innebandy 

Vi kan stolt säga att det svenska herrlandslaget har en historia bakom sig som är väldigt framgångsrik. Laget har totalt vunnit hela tio guld under 14 VM, där det senaste var i Schweiz. Sverige gjorde en otroligt bra final med fin offensiv mot Tjeckien och det stod 9-3 när segern kom. Detta var det andra guldet efter att de tog tillbaka mästartiteln från Finland. Herrlandslaget sticker även ut genom att de har vunnit både VM-guld och TWG-guldet på mindre än 11 månader. 

IFF har nu släppt matchprogrammet för Europa-VM-kvalet 2024. Vi vet nu vem Sverige ställer upp mot på live poängtavlan. Det kommer att spelas i tre länder, Lettland, Polen och Slovenien. Men eftersom Sverige är värdland är vi redan klara för VM och är direktkvalificerade. Vårt herrlag spelar sina gruppspelsmatcher lördagen den 7 december, söndagen den 8 december och kvällspasset tisdagen den 10 december.

Malmö blir värdstad 

Sverige blev utsedd till värdland av Internationella innebandyförbundets (IFF) styrelse. Det stod mellan Sverige eller Singapore. Både länderna hade starka ansökningar, men IFF valde till slut Sveriges eftersom de såg en större ekonomisk potential i Sverige. Styrelsen granskade båda ansökningarna noggrant och tyckte att båda var väldigt bra och professionella. Det var första gången som IFF hade fått två lika balanserade ansökningar vilket gjorde det svårt att fatta ett beslut. 

Sverige arrangerar VM i Malmö och tävlingen kommer att vara på Malmö Arena och Baltiska hallen. Det är fjärde gången som Sverige blir utsedd till värdland för VM för herrar. Enlig Malmö stad så har Malmö Arena en publikkapacitet på 12500 och Baltiska hallen har en kapacitet på 3600. 

Magnus Nilsson, VM-general, gav ett uttalande där han sa att de är glada över att få arrangera världsmästerskapet i innebandy i Sverige och att det betyder väldigt mycket för dem som värdland, eftersom de vill kunna bidra till sportens utveckling internationellt. Med ledorden inkludering och engagemang vill de skapa en stark upplevelse för hela Sverige. 

Niklas Turner Olovzon som är grundare för Passion Lab och som har varit med och skapat logotypen. Sa i ett uttalande att det här var ett drömuppdrag för dem att få designa logotypen för världsmästerskapet 2024. Enligt honom så vill de visa stolthet på det internationella, lokala och nationella planet. Genom budskapet ”The floor is yours” vill de nå fram med budskapet att alla är välkomna att bidra till folkfesten

Nya VM-logotypen

Den nya logotypen för världsmästerskapet i innebandy 2024 har blivit klar. Färgerna i loggan är inspirerade från den skånska och svenska flaggan och symbolen kommer att symbolisera den konstanta rörelsen. Nu när Sverige har blivit utsedda till värdland och ljuset har kastats mot alla spelare, tränare, supportrar och ideellt engagerade har de valt att ha budskapet The floor is yours som en del av logotypen. Målet är att visa att innebandy är en inkluderande sport och en folkrörelse i Sverige.

Vi känner oss otroligt stolta över att vi i Sverige kommer att få vara värdland det kommande året. Vi känner oss trygga inför tävlingen med vetskapen om att Sverige har varit världsmästare flera gånger tidigare och visat vad de är kapabla till. Med hela 9 VM-vinster i bagaget är det svenska herrlaget mer redo än någonsin. Det blir väldigt spännande att se matchen och vi kommer att följa de senaste nyheterna om VM fram tills dess. Vi hejar såklart på Sverige och för oss är det svenska herrlandslaget redan vinnare. Det ser även väldigt bra ut på damsidan som spelar i VM i Singapore i år.