KULTUR & NÖJE

Besök nu! Göteborgs bästa museer

7. Maritiman

The Maritime är ett spännande flytande museum där man istället för att gå runt museibyggnaden går runt och inne i fartyget.
Gå runt och undra om du klarar av den klaustrofobiska uppgiften ombord på ubåten HMS Nordkaparen. Du går ombord på krigsfartyg, bogserbåtar, hamn färjor, flyttaxi och sjöflygplan och lär dig om livet till sjöss.

6. Gathenhielmska kulturreservatet

I övrigt är de stora spott bilden av Göteborgs gamla trevånings landshövdingehus. Kombinera detta lilla, film lika och fridfulla område med en promenad i ”moderna” Majorna, Akvarium-Maritime Museum eller den fantastiska kyrkan Masthugg på toppen av berget. Allt detta ligger bara några spårvagnshållplatser från centrum vid Stigbergstorgets station.

5. Göteborgs Naturhistoriska Museum

På Göteborgs Naturhistoriska museum kan du vandra genom magnifika salar med gosedjur, diorama, en insektssamling och en kopia av förhistoriska människan Lucy. Den vackra gamla byggnaden har utsikt över Linneplatzen i Slottsskogen och är ett populärt dagsutflyktsmål för göteborgare.
Det är inte mindre än en bevarad attraktion – lämplig som ett klassiskt naturhistoriskt museum. Här kan du hitta allt från protozoer till Malmös berömda blåval. Det är en skalenlig modell av solsystemet, med planet modeller placerade i museet och så långt bort som till anggårdsbergen.

4. Sjöfartsmuseet Akvariet Göteborg

Maritime Museum Aquarium har något för alla – lär dig mer om hamnens historia och de amerikanska linjerna, eller besök Knattegats lekland och de stora spännande akvarier. Det extremt populära museet ligger i utkanten av stadens centrum. Göteborg är en av de största hamnarna i Skandinavien och var länge det största varvet.

3. Göteborgs Konstmuseum

Göteborgs Konstmuseum

Värdig sina konstnärer – Picasso, Rembrandt och några svenska mästare. Många människor har sett byggnaden av minnesmuseet på långt håll eller via tv. Det är inte alla som vet att det rymmer ett stort museum som fokuserar på skandinavisk konst från slutet av 1800-talet.

Adress: Götaplatsen, 412 56 Göteborg, Sverige

Öppettider: Tisdag 11.00–18.00, onsdag 11.00–20.00, torsdag 11.00–18.00, fredag och söndag 11.00–17.00

Telefonnummer: +46 31 3683500

2. Världskulturmuseet

Världskulturmuseet

Det prisbelönta Världskulturmuseet i Göteborg är ett av de nyaste och modernaste i Sverige, med tonvikt på nyfikenhet och kontemplation. Den minimalistiska betong- och glasbyggnaden står axel vid axel med Liseberg och Universeum nära Korsvägens turistcentrum.
Samtida och historiska föremål och arkitektur visas sida vid sida och besökarnas utställningar varvas. Du kan koppla av i museets café och restaurang eller på den stora och breda innertrappan, som ibland används för sittplatser under konserter.

Adress: Södra vägen 54, 412 54 Göteborg, Sverige

Öppettider: Onsdag till söndag 11.00–17.00

Telefonnummer: +46 10 4561179

1.Ostindiefararen Göteborg

Ostindiefararen Göteborg

En kopia av Ostindiens stora Göteborg, omsorgsfullt byggd med tidstypisk utrustning och full av fascinerande historia. Ta Älvsnabbare-färjan från centrum till Eriksberg på Hisingen, ett spännande bostadsområde byggt i linje med sin skeppsbyggnads historia.
Här lämnade människor sina hem för att se byggandet av ett vackert fartyg från 1700-talet. Originalet var på väg hem från Kina med full last.

Adress: Pir Fyra 2, 417 64 Göteborg, Sverige

Telefonnummer: +46 31 7793450