KULTUR & NÖJE

En Nostalgisk Resa i Pixelvärlden: Stockholms Spelmuseum och Tekniska Museet i Förening

Spelhistoriens Skatter Får Nytt Hem

Stockholms Spelmuseum, en kärlekspunkt för spelentusiaster sedan hösten 2016, har nu hittat en ny hemvist hos Tekniska museet. Efter en pandemiframkallad paus är museet återigen redo att fängsla publiken med sin samling.

Från Källarlokal till Innovativ Utställningsarena

Museets resa började i det mysiga kvarteret på Markvardsgatan men tar nu steget in i rampjuset igen. Denna flytt innebär inte bara en ny plats utan också ett nytt kapitel i museets historia, med ännu större möjligheter att dela spelglädjen.

Play Beyond Play: En Portal till Spelglädjens Guldålder

Spelhistoriska ikoner, från NES till Mega Drive, blandas med rariteter som Apples Pippin i Tekniska museets Play Beyond Play. Det är en hyllning till spelnostalgin som nu berikas av Stockholms Spelmuseums unika föremål.

Spelklassiker Återuppstår för Nya Generationer

Det är inte bara utställningen som lockar; Tekniska museet erbjuder nu också möjligheten att aktivt delta i spelhistorien. Besökare kan förlora sig i arkadklassiker och dela sina spelminnen över generationsgränserna, tack vare museets nya arkadmaskiner.

Framtid Möter Förflutenhet: En Vision Blir Verklighet

Tobias Bjarneby på Stockholms Spelmuseum och Linda Sandberg, projektledare på Tekniska museet, delar sin vision om att bevara och föra vidare spelerfarenheter. Med denna fusion mellan museer får nu den spännande världen av dataspel en ännu bredare plattform.

Utforska och Återupplev: Play Beyond Play Väntar

Tekniska museets storsatsning sträcker sig över ett helt våningsplan och bjuder in besökare att utforska och återuppleva dataspelens magiska värld. Med Stockholms Spelmuseums samling är det nu möjligt att göra en nostalgisk tidsresa genom spelhistorien.

Här presenterar vi en en topplista över Stockholms bästa museum, där var och en erbjuder unika upplevelser och kunskaper.