FAKTA

Fakta om Turks- och Caicosöarna

Turks- och Caicosöarna är en ögrupp i Atlanten, belägen söder om Bahamas och norr om Hispaniola. De består av 40 öar och småöar, varav endast åtta är bebodda. Öarna är kända för sina vackra stränder, kristallklara vatten, rikt marint liv och avkopplande atmosfär. Här är en kort recension av dessa fantastiska öar:

1. Stränder:

Grace Bay Beach på Providenciales är en av de mest berömda stränderna i världen, känd för sin vita sand och turkosa vatten. Det finns många andra stränder på öarna som är lika imponerande, som Long Bay Beach och Sapodilla Bay.

2. Snorkling och dykning:

Turks- och Caicosöarna erbjuder några av de bästa snorklings- och dykplatserna i världen. Här kan du utforska korallrev, undervattensgrottor och vrak. Dykare kan möta barracudor, havssköldpaddor, rockor och många andra marina arter.

3. Vattenaktiviteter:

Utöver snorkling och dykning finns det många andra vattenaktiviteter att njuta av, som kajakpaddling, stand-up paddleboarding, segling och fiske.

4. Mat:

Den lokala maten på Turks- och Caicosöarna är en blandning av karibiska och kreolska smaker. Njut av färsk fisk och skaldjur, som conch (en havssnäcka) och spiny lobster. Det finns också internationella restauranger som erbjuder olika matupplevelser.

5. Boende:

Öarna erbjuder ett brett utbud av boendealternativ, från lyxiga hotell och resorts till mer prisvärda pensionat och lägenheter. Populära områden att bo på inkluderar Providenciales, Grand Turk och North och Middle Caicos.

6. Vänliga lokalbefolkningen:

Människorna på Turks- och Caicosöarna är vänliga och välkomnande, vilket bidrar till den avkopplande atmosfären på öarna.

7. Säkerhet:

Öarna är generellt säkra för turister, men det är viktigt att iaktta grundläggande säkerhetsåtgärder som att låsa dörrar och undvika att bära värdefulla föremål öppet.

8. Natur:

Förutom stränderna erbjuder Turks- och Caicosöarna också vacker natur, som nationalparker, vandringsturer och fågelskådning.

9. Klimat:

Öarna har ett behagligt tropiskt klimat året runt, med en genomsnittlig temperatur på 27-29 grader Celsius. Orkansäsongen varar från juni till november, men även under denna tid är risken för en orkan relativt låg.

10. Kommunikation:

Engelska är det officiella språket på Turks- och Caicosöarna, vilket gör det lätt för engelsktalande besökare att kommunicera.

Överlag är Turks- och Caicosöarna en utmärkt destination