KULTUR & NÖJELIVSSTIL

Från Flygande Pingviner till Färg-TV med Nylonstrumpa: De Mest Minnesvärda Aprilskämten Genom Tiderna

Aprilskämten är en älskad tradition som går långt tillbaka i tiden, och de har lyckats lura många genom åren. Från nyheter om elefanter på OS till påståenden om spaghetti som växer på träd, har dessa skämt blivit några av de mest minnesvärda. Här är en tillbakablick på några av de bästa och värsta aprilskämten genom tiderna:

Elefanter på OS 1912:

Svenska Dagbladet påstod att en indisk härskare lånat ut 60 elefanter för att delta i invigningen av OS i Stockholm. Ett fantasifullt skämt som tog tidningen med storm.

Spaghettiträdet 1957:

BBC:s reportage från en gård i Schweiz visade hur spaghetti odlades på träd. Ett skämt som blev en klassiker och förvirrade många tittare.

Nylonstrumpan för färg-TV:

SVT:s Kjell Stensson förklarade hur man kunde få färg-TV genom att tejpa en nylonstrumpa på skärmen. Ett skämt som säkerligen fick många att klippa sönder sina strumpor i hopp om en färggrannare TV-upplevelse.

Förarlösa bussar 1984:

Brittiska Sunday Times rapporterade om förarlösa bussar styra via magnetslingor i London, ett futuristiskt skämt som kanske inte låter lika otroligt idag.

Planterade telefonstolpar:

SVT visade 1988 en småländsk odlare som satsade på att odla kvistfria telefonstolpar. Ett påhitt som säkert fick många att fundera på naturens under.

Hamburgare för vänsterhänta:

1998 lanserade Burger King en ”vänsterhänt” hamburgare, där ingredienserna roterats 180 grader. Ett skämt som spelade på det absurda i att anpassa mat efter handhållning.

Flygande pingviner:

2008 påstod BBC att pingviner börjat flyga, ett skämt som korades som ett av de roligaste någonsin av brittiska Daily Telegraph.

Fyrabarnspappan:

2010 rapporterade Västerbottens-Kuriren om en man som blivit pappa till fyra barn med fyra olika kvinnor på samma dag. En nyhet som definitivt fångade läsarnas uppmärksamhet.

Stekt bacon-dokumentär på Netflix:

Netflix bidrog till aprilskämtstraditionen med en dokumentär helt ägnad åt konsten att steka bacon. Ett skämt som säkert fick många att vattnas i munnen.

Rengöringsapp från Google:

2019 presenterade Google en app som skulle rengöra din skärm, en teknisk ”innovation” som tog tillvara på den digitala erans möjligheter för att skämta.

Nytt larmnummer för vänsterhänta:

SOS Alarm ”introducerade” 2019 ett nytt larmnummer, 211, för att underlätta för vänsterhänta. Ett skämt med en allvarlig underton om busringningar.

Elbilen Elbert från IKEA:

Allt om Elbil rapporterade om IKEAs nya elbil Elbert, som levererades i 41 platta paket. Ett skämt som lekte med IKEAs kända möbelpaketkoncept.

Aprilskämten visar på kreativiteten och humorn som finns i att lura andra på ett oskyldigt sätt. Vilka skämt kommer att överraska oss nästa år?