LIVSSTIL

Grillat är verkligen godast

För många av oss svenskar så är grillat något av det absolut bästa som vi tycker om att äta. Att grilla god mat tillsammans med familj och vänner är också något som många av oss enbart förknippar med sommaren.

En investering i någon av alla bra gasolgrillar som finns på marknaden kan dock göra att du kan grilla precis lika bra på hösten och vintern som du fortsatt kan göra under de härliga sommarmånaderna.

Smaken och doften från en riktig saftig köttbit eller läckert grillade grönsaker är något att verkligen kunna njuta av åretrunt. Något som också förhöjer stämningen med att äta gott tillsammans med andra människor är just den sociala gemenskapen som detta bidrar med.

En stor fördel med att grilla på en gasolgrill är också att det går snabbt och enkelt att komma igång med sin grillning, något som såklart är extra uppskattat under kallare höst och vinterdagar när man gärna vill börja grilla mer eller omgående.

Den perfekta presenten

Det är såklart heller ingen hemlighet att en gasolgrill är den perfekta presenten till den som älskar att njuta av god mat under årets alla dagar. Även om det kanske fortsatt främst är mannen i huset som står för grillandet i många familjer så blir det allt vanligare att många kvinnor också sköter grillen vid familjemiddagarna, en stor anledning till detta är alla de behändiga och enkla gasolgrillar som numera finns att välja emellan.

Om det är en bra gasolgrill som lockar en så  finns det också några saker som är viktiga att tänka på innan man klickar hem första bästa gasolgrill från någon av alla tillgängliga webshoppar på nätet. Hur mycket slantar som man är beredd att lägga på en gasolgrill är såklart det första och viktigaste att besluta sig för.

Idag så kan man hitta många bra mindre gasolgrillar för 4000-5000 kr men där det ofta kan vara värt att lägga till en slant för att också få det där lilla extra. 

Tänk även på detta när du vill köpa gasolgrill

  • För hur många ska det grillas? Är ni 2-3 i hushållet som maten ska räcka till så räcker en mindre gasolgrill med mindre grillyta. För större hushåll så är det bra att satsa på en grillyta på minst 60×50 cm.
  • För det större hushållet så kan det också vara bra att köpa en gasolgrill som har 4 brännare. Detta gör att maten får en jämn värmefördelning sett över hela grillytan samtidigt som det även blir möjligt att hålla olika temperaturzoner för olika typer av mat tills dess att all mat hunnit bli grillad och klar.

Ett elektroniskt tändningssystem är något som många uppskattar. Med ett elektroniskt tändningssystem så behöver du bara vrida på reglagen för att starta grillen och det är sedan klart att börja grillas inom loppet av ett par minuter.

  • En temperaturmätare i huven på gasolgrillen hjälper dig att tala om när maten är klar.
  • Ett övre galler i gasolgrillen är uppskattat av många och där mat kan läggas som hunnit bli klar eller i väntan på att den ska grillas. En mindre stekbordsyta bredvid själva grillytan är också något som många tycker om och som även kan användas helt separat om man skulle vilja.
  • Gott om plats för förvaring är också viktigt när man grillar. Att grillen har ett eller två smidiga sidobord gör att allt från mat, grillbestick eller en och annan kall öl kan förvaras på bästa möjliga sätt.
  • En grill som är enkel och lätt att manövrera är också viktigt för många. Se över vilken vikt grillen har som du är intresserad av och att den är hjulförsedd, vilket också gör att den blir lättare att förflytta.
  • Att i övrigt ta hand om sin grill på bästa sätt är också rekommenderat. Köp ett bra täckskydd för din grill ihop med anpassade rengöringsprodukter.