SPORT & FRITID

Här hittar du dom bästa skidorterna Colorado

Colorado erbjuder några av de bästa skid- och snowboardåkningarna i USA, och mängden snö kan vara spektakulära. Skidorter sträcker sig från förstklassiga orter i världsklass med till synes oändlig terräng till familjevänliga liftar som ger skidåkare förberedelser och några av de bästa vandringarna i landet.
Att hitta rätt resort beror ofta på dina personliga preferenser, skidåknings preferenser, skicklighets nivå, budget, bekvämlighet på plats och till och med vilken tid på året du vill åka skidor i Colorado. Till skillnad från vissa skidorter i Utah är alla orter i Colorado öppna för skidåkare och snowboardåkare.

5. Breckenridge Ski Resort

Breckenridge Ski Resort

Berget:

Breckenridge är det kompletta paketet, från preparerade löpturer genom träden till distinkta alpina bågar som du kan komma åt med hiss. Och även med bara en minimal mängd vandring utanför Imperial bältesstolarna, kan du hitta exceptionell terräng. De exponerade skålarna kan se skrämmande ut på avstånd, men de erbjuder fantastiska skidåknings möjligheter för avancerade åkare. Detta är platsen att gå för alla som vill höja sin skicklighets nivå bortom mellannivån.
Breckenridge har terräng för alla, med gröna, blå och svarta diamanter djupare i bergen, här och där och nybörjar vänliga områden. Berget är ganska lätt att navigera, till stor del för att det breder ut sig längs en rad toppar. Observera också att bergs maten alltid är mycket bra i Breckenridge.
Skidbackarna här är höga, med bashöjder som börjar på 2926meter. Royal Highchair på Peak 8 är den högsta lifter i Nordamerika och når toppen av kullen på 3 962meter. På vårdagar när foten är mild har kullarna ofta fulla vinterförhållanden med utmärkt snö.
För sensäsongs åkning kan Breckenridge vara ett bra val. Tänk på att om du reser till Colorado från en mycket lägre höjd kan höjden ibland vara svår, särskilt den första dagen.
Breckenridge har nyligen genomgått ett antal uppgraderingar, inklusive en ny gäst service anläggning, med en ny skid- och snowboardskola för barn, dagis och nya faciliteter för uthyrning av utrustning. Peak 7-området kommer att få en helt ny stol för skidsäsongen 2021/22. Den nya hissen kallas Freedom SuperChair och installationen syftar till att minska de linjer som vanligtvis finns på Independence SuperChair.

Staden:

Breckenridge är en rolig liten stad med en vacker huvudgata som erbjuder fantastiska skidåknings möjligheter. En vårdag kan du njuta av ett mellanmål och sitta på stadens uteplats och se den sena eftermiddagssolen falla över berget du precis åkt skidor på. Gondolen till berget lämnar staden och du kan parkera här. Detta gör hela klättrings processen extremt enkel och bekväm. Parkering är relativt billig jämfört med andra turistområden i området.

4. Beaver Creek Resort

Beaver Creek Resort

Berget:

Beaver Creek Resort ägs av Vail Resorts och ligger en kort bilresa från Vail och bara två timmar från Denver. Denna resort är känd för sin överlägsna kundservice, preparerade backar och vänlig atmosfär.
Med mer än 1 800 tunnland skidåkning erbjuder denna kulle en mängd olika backar för alla nivåer, men är en av Colorados bästa skidorter för nybörjare. Denna anläggning gör en hel del speciell grooming, vilket gör den perfekt för de som är nybörjare i skidåkning.
2022 ger spännande förändringar i Beaver Creek. Anläggningen installerade två nya liftar för att serva McCoy-området i bergen. Detta ger snabbare tillgång till terräng på hög höjd som nybörjare och nybörjare kommer att älska.
Varje eftermiddag klockan 15.00 svävar doften av nybakad kaka genom luften när chokladkakor, serverade av hårt klädd personal, delas ut till fallande skidåkare som backar eller dröjer sig kvar runt basen. Rulltrappor tar kunderna upp för flera trappor från stan till bältes stolar, och flygvärdinnor finns till hands för att hjälpa trötta och kämpande skidåkare att bära sina skidor uppför rulltrappan och till busshållplatsen i slutet av dagsutflykten. Stadens trottoarer är uppvärmda, så is samlas aldrig.
Berget har den lägsta höjden av någon större semesterort i området, med en bas höjd på 2496meter och en topphöjd på 3488 meter. Detta gör det till ett bra val för människor som kommer från låg höjd och oroar sig för höjdsjuka. Om du planerar en fler dagars resa och besöker flera skidbackar, kommer start vid Beaver Creek att bidra till att minska effekten av höjden.

3. Telluride Ski Resort

Telluride Ski Resort

I en avskild miljö i San Juan-bergen är Telluride en av de vackraste skidorterna i USA. Lägg till det en toppskidort med otrolig terräng, genomgående bra snöfall, och det är inte konstigt att Telluride har blivit ett så populärt resmål.

Berget:

Berget erbjuder en bra blandning av nybörjar-, medel- och avancerade löpningar, och proffsen kommer att hitta en stor mängd vandrings terräng för mer extrem skidåkning. Det årliga snöfallet är cirka 3meter.
En gratis gondol går mellan Telluride och Mountain Village, vilket innebär att skidåkare som bor i byn kan komma till stan när de vill och det är mycket lätt för skidåkare som bor i stan att fortsätta nära skidbackarna. Du behöver inte åka skidor för att åka gondol; Vem som helst kan klättra upp och se sig omkring.
Telluride-skidåkare, istället för Mountain Village, kan åka in till stan när de har åkt klart eller laddat ner gondolen. Löpningen från toppen av gondolen och ner till stan är inte en grönare nedfart och är brantare än vissa skidåkare vill prova, speciellt i slutet av en skiddag.

Staden:

Telluride är en riktig skidort. Den pittoreska huvudgatan har många intressanta butiker, restauranger och kaféer. Du behöver inte vara skidåkare för att njuta av en vistelse här, och staden är lika trevlig från vår till höst som till vinter. Staden är värd för evenemang året runt, vilket gör det till en fantastisk tillflyktsort när som helst.

2. Aspen Snowmass

Aspen Snowmass

Vid foten av berget har Snowmass Village en mycket traditionell skidbykänsla, med gångvägar kantade av butiker och restauranger. Detta är ett bra ställe att basera dig på om du planerar att åka skidor på Snowmass.

Buttermilk – även om den har en relativt liten mängd terräng, har vunnit ryktbarhet genom att ofta vara värd för Winter X-games. Den har ett stort antal lopp för nybörjare och medelstora. Enligt kontraktet har Aspen Mountain inga nybörjarlopp.

Aspen Highlands är känt för sina avancerade och professionella backar, även om det erbjuder nybörjar- och medelåkning.

Aspen stad

Staden Aspen, vid foten av berget Aspen, har länge varit känd för sin superpopulära status. Många kändisar, från Hollywoods superstjärnor till kända idrottare, äger fastigheter i området. Det är en populär plats för en weekendresa från Denver, även om du inte är en skidåkare.
Det är inte bara en resort utvecklad runt en skidbacke. Det började som ett gruvläger och har som ett resultat en autentisk bergstadskänsla. Du hittar gott om boende längst ner i backarna eller lite längre bak.

1. Vail Mountain Resort

Vail Mountain Resort

Vid foten av berget, strax utanför Interstate 70, ligger staden Vail. Det vänder sig främst till exklusiva resenärer, med lyxigt boende, fina restauranger och exklusiv shopping.
Med skidbyns standard är Vail stor. Längs motorvägen hittar du avfarter för East Vail, Vail Town Centre och West Vail. Downtown Vail, inklusive Lionhead Village strax väster om centrum, är där allt händer. Town Centre eller Lionhead Village är också där du kanske vill parkera för en dag av skidåkning, och där du hittar restauranger och butiker. Dessa två områden är naturligt förbundna.
East Vail ligger ganska långt från händelserna och består till största delen av hus och lägenheter. Att bo här tvingar dig att tänka på transport till skidbackarna.

West Vail är lite mer tillgängligt och erbjuder enkel tillgång till mat, snabbmatsrestauranger och vardags shopping. Du måste fortfarande ta pendeln upp på berget.


Närliggande städer och boendealternativ:

Att bo i Vail är dyrt, men du kan hitta mer prisvärt boende i omgivande städer, från Silverthorne och Frisco till Avon och Eagle. Många besökare flyger till Denver och kör eller tar pendeln till Vail. Den närmaste flygplatsen är faktiskt Eagle Vail Airport, cirka
40 minuters bilresa från Vail.