KULTUR & NÖJE

Köp nu! bästa telefon abonnemang i Sverige

Bästa mobilabonnemang

Undrar du vilket abonnemang som är bäst och billigast just nu? Vi läser alla de senaste testerna i tidningar, testlaboratorier och på nätet. Vi jämför sedan resultaten för att hitta det bästa abonnemanget för dig. En fullständig förteckning över testerna finns nedan.

✅ Bästa mobilabonnemangen nu!
✅ Pris per månad 50 – 499 kr
✅ Senaste kampanjer & erbjudanden


tellus ↗

✅ Fria Samtal & SMS
✅ 3 GB – 100 GB
✅ 50 – 175 kr

Tre ↗

✅ Fria Samtal & SMS
✅ 5 GB – obegr.
✅ 199 – 499 kr

Vimla↗

✅ Fria Samtal & sms
✅ 3 GB – 100 GB
✅ 50 – 175 kr


1️⃣ Vimla

Vimla är en relativt ny operatör, men har lyckats vinna Årets operatör fem år i rad. Vimla använder Telenors nät och erbjuder surfing på 2G-, 3G- och 4G-nät. Vimla erbjuder flera olika avtals typer att välja mellan, från 3 GB per månad till 100 GB per månad.

Många kunder kommer också att uppskatta det faktum att de kan spara på surfing på alla avtal utom det dyraste med 100 GB. Alla avtal inkluderar gratis samtal, SMS och MMS i Sverige och EU/EES.

Vimlas övergripande affärs filosofi är att hålla priserna så låga som möjligt. För att uppnå detta har de valt att inte ha några fysiska butiker. Det finns inte heller någon traditionell kundtjänst, utan endast chatt och e-post support.

✅ Bästa mobilabonnemang för dig som gillar låga priser
✅ Fria samtal & SMS/MMS: Ja
✅ Surf mängd: 3 – 100 GB
✅ Pris: 50 – 175 kr per månad

2️⃣ Tre

Tre är en aktör som har funnits på marknaden sedan 2000. Det är en välkänd aktör med flera fysiska butiker i Sverige, men har under de senaste åren fokuserat på online försäljning.

Tre erbjuder flera olika abonnemang att välja mellan, inklusive SMS, MMS och samtal samt internet surfing i Sverige samt inom EU och EES. Det finns också ett abonnemang som heter 3Flexibel, som är ännu mer flexibelt: med 3Flexibel kan du använda internet fritt i 50 andra länder än de som ingår i EU/EES.

3️⃣ tellus

Tellus mobil är en ny virtuell mobiloperatör i Tele2:s nätverk som erbjuder en flexibel avtals struktur utan bindning och uppsägning. Operatören säljer låga priser och erbjuder mycket standardiserade mobilabonnemang med innehåll till låga priser.

Telus Mobil hävdar att deras idé bygger på enkelhet och att de vill göra världen till en bättre plats, inte bara tillhandahålla mobiltelefonabonnemang.

Vilken typ av abonnemang erbjuder Tellus Mobil?

Tellus Mini erbjuder 200 gratis samtals minuter, 100 SMS, 2 GB surfing och 50 MMS till nationella nät varje månad. Surfing är tillgängligt i hela EU och ESS. Med ett avtal på 5 GB eller mer är samtal, SMS och MMS inom EU och ESS gratis. Du kan teckna ett pensions abonnemang om du är 55 år eller äldre. I så fall kan du välja vilken familj abonnemang som helst och få en rabatt på kostnaden. En familj abonnemang är som erbjuds av flera operatörer, vanligtvis de som använder samma surfplats. Det innebär snarare att flera personer får en egen prenumeration på samma surfpot till ett lägre pris. Månadskostnaderna läggs ihop och faktureras i en enda räkning till leverantören av familjeabonnemanget. En familj eller en grupp på upp till åtta personer behöver inte vara en familj.

Senior abonnemang
Familje abonemang

Hur väljer jag det bästa mobilabonnemanget?

För att välja det bästa mobilabonnemanget för din mobiltelefon måste du titta på avtalets längd, din surfning och dina månadsavgifter.

Bindningstid och uppsägningstid

Denna period är vanligtvis en till tre månader. För att undvika överraskningar bör du alltid kontrollera både bindningstiden och uppsägningstiden för de olika abonnemangen.

Vanliga frågor

Är det bäst att ta mobilabonnemang med eller utan telefon?

Vanligtvis är ett mobilabonnemang utan telefon ett bättre alternativ eftersom det ger lägre månadsräkningar. Det är dyrare att köpa en avtalsmobil på lång sikt än att köpa en mobiltelefon direkt. Det kan dock vara ett alternativ för dem som vill betala månadsvis för en mobiltelefon.

Är de billiga abonnemangen alltid de bästa?

Billigare abonnemang är inte alltid de bästa, eftersom de ofta har mindre surfing och längre prenumerationsperioder. När du väljer en abonnemangs är det alltid viktigt att jämföra villkoren och vad som ingår i den.