LIVSSTIL

Mästarklass i Italiensk Espresso: En 6-punkts guide

En espresso är inte bara en espresso – särskilt inte när den kommer från Italien. Här är din steg-för-steg guide till den autentiska italienska kaffeupplevelsen, med insikter från kaffegiganterna Lavazza.

Lavazza: En Resa genom Italiens Kaffetradition

Med en tradition som sträcker sig över 130 år är Lavazza mer än bara ett kaffevarumärke; det är en institution. Från Luigi Lavazzas visionära blandningsteknik till dagens ständiga strävan efter perfektion, står företaget som symbol för äkta italiensk kaffe.

1. Bönornas ursprung:

Vägen till den perfekta espresson börjar med att välja rätt bönor. Lavazza vet hur man hittar rätt balans, genom att kombinera olika bönor, för att skapa den ultimata smaken.

2. Konsten att blanda:

Förstå skillnaden mellan Arabicabönor och Robusta och lär dig hur dessa smaker harmoniserar i din kopp.

3. Malningen gör skillnaden:

Den perfekta malningen är nyckeln. Vare sig du gillar din espresso stark eller mild, får du reda på hur du uppnår rätt konsistens.

4. Dosering och pressning:

Lägg rätt mängd kaffe och använd rätt tryck för att uppnå den perfekta espressopucken.

5. Tidens betydelse:

Espressons bryggtid är avgörande för smaken. Här får du reda på hur du hittar den rätta balansen mellan beska, sötma och syra.

6. Det perfekta avslutet:

Creman är kronan på verket. Få reda på hur du får den perfekta finishen på din espresso.

Utmärkta Bönval av Lavazza:

Lär känna några av Lavazzas mest populära blandningar, från Espresso Barista Gran Crema till Qualità Oro, och upptäck hur dessa bönor bidrar till en oförglömlig kaffeupplevelse.