SPORT & FRITID

Modo säkrar två målvakter inför kommande säsong

Modo säkrar två målvakter inför kommande säsong – Modo Hockey meddelar att de har kontrakterat målvakterna Pontus Eltonius och Olle Eriksson Ek inför den kommande säsongen. Eltonius kommer senast från Nybro, medan Eriksson Ek har spelat i AHL.

Två målvakter har nu bekräftats till Modo Hockeys laguppställning, enligt klubbens egna uttalande idag.

Pontus Eltonius – en framgångsrik spelare i Nybro.

– Pontus hjälpte Nybro att avancera till HockeyAllsvenskan och jag vet att Micke Sundell fick gråa hår på grund av honom under hans tid i Växjö som junior. Han har förbättrats varje säsong och har presterat mycket bra i HockeyEttan under flera år, säger Henrik Gradin till Modo Hockeys hemsida.

Den andra målvakten, Olle Eriksson Ek, var redan säkrad sedan tidigare och var angelägen om att ansluta sig till klubben, oberoende av vilken serie de spelade i.

– Vi kom överens med Olle tidigt, långt innan slutspelet började. Han var angelägen om att spela för oss, oavsett om det var i HockeyAllsvenskan eller SHL. Han har en enorm potential, men har tyvärr upplevt den ”nordamerikanska” sidan av sporten, där man kan bli flyttad fram och tillbaka. Den ena dagen kan man vara reservmålvakt i NHL och nästa dag i AHL. Tränare tenderar att fokusera på framtidsutsikter, och Olle har påverkats av det, förklarar Gradin på klubbens hemsida.

Målvakternas kontrakt löper fram till och med säsongen 2024/2025.