DJUR & NATUR

Världens kändaste sjöar

Här har vi listat de 10 coolaste sjöarna i världen. Några av dessa sjöar orsakas av naturkatastrofer och vulkanutbrott, medan andra har både forntida hemligheter och unika geologiska förhållanden. Ta en titt nedan på Världens kändaste sjöar i världen!

10. Rifflsee – Schweiz

Sjön Rifflsee i Pitztalen i Österrike med djupblå himmel. Den här platsen är något utöver det vanliga.

Du kan vandra eller på vintern går det att åka skidor i närheten och äta en bit mat som avslutning på dagen.

9. Wuhua Hai – Kina

Wuhua Lake ligger i Jiuzhaigou naturreservat och nationalpark i Sichuan i Kina. Här kan besökarna minst sagt njuta av den magiska sjön, som är känd för sina vackra vattenfärger. Vattnet här är så klart att bergen och de omgivande träden reflekteras i sjön. Den grunda flerfärgade sjön vars botten är full av fallna trädstammar och ligger på 2472 meters höjd.

8. Lake Pinatubo – Filippinerna

År 1991 var utbrottet av berget Pinatubo som är en aktiv vulkan. Till en början var sjön liteno och varm och mycket sur med ett lägsta pH på 2 och en temperatur på cirka 40 C. Men regnet har gjort den till stor sjö med en sval temperatur och normalt pH.

7. Titicacasjön – Bolivia/Peru

Sjön ligger på 3800 meter ö.h! och är sig väldigt vacker. Klart vatten omgivet av Anderna med snö på topparna. Solön är värd ett besök, har ni tid skall man absolut stanna minst 1-2 nätter på ön. Den närbelägna Månön är värt ett kortare besök på 1-2 timmar. Det finns flytande öar som befolkas av indianättlingar där man försöker fortsätta gamla traditioner genom att bo och verka på de flytande öarna. Intressant kultur att besöka.

6. Döda havet – Israel/Jordanien

Att bada i döda havet var verkligen en oförglömlig upplevelse. Var aningen kritisk till hur väl man egentligen skulle flyta (sjunker vanligen som en sten) men resultatet var otroligt. Det sägs att det är omöjligt att drunkna i döda havet och det förstår man.

5. Boiling lake – Dominikanska Republiken

Den kokande sjön i Dominikanska Republiken världens näst största varmvattenkälla.

Du kan bara komma hit till fots, men det är värt ansträngningen. Vandringen tar ungefär tre timmar. Denna vandring passerar först genom den tropiska regnskogen och förvandlas sedan till ett vulkaniskt landskap och når sedan slutdestinationen den kokande sjön.

4. Reed Flute Cave – Kina

Reed Fleet Cave är en spektakulär grotta som ligger i Guilin City . När du går in i Reed Flute Cave kommer du att bli förvånad över hur strålande de daggiga stalagmiterna ser ut. Regnbågsljuset och det bländande utbudet av massiva naturformationer utgör ett drömmande underland. Den underjordiska sjön flyter lugnt längs grottan med speglingen av grottan som slöjer på floden och flyter tyst med strömmen. Vilket gör att skönheten är mer levande och dynamisk. Interiören i Reed Flute Cave är en syn som inte kan återskapas någon annanstans på jorden och dessa distinkta formationer har namn som matchar deras utseende.

När du går ut ur grottan hittar du de rikliga vassarna som växer och trivs utanför den mystiska grottan som kan användas för att skapa flöjter. Stäng ögonen och föreställ dig att du står i vassdimman och blir frisk, andas den friska luften och fångar upp den mjuka visslingen av flöjt. Utanför grottan är det en perfekt lugn hermitage där Kinas ”Thoreau” kan bo.

3. Plitvicesjöarna – Kroatien

Plitvicesjöarna är den kändaste nationalparken i Kroatien och anses vara en av de vackraste sevärdheterna i Europa. Dess speciella stämning präglas av en uppsjö av vatten med ljud från vattenfallen. En kraftfull och ståtlig natur får alla gäster att känna vördnad när de upplever Plitvicesjöarna för första gången. Sjöarna är belägna vid Korana flodens källa mellan 480 och 636 meters höjd, mellan bergen Mala Kapela och Lička Plješevica.

2. Laguna Colorada – Bolivia

Den käftande Laguna Colorada (Röda lagunen)  Det är inte svårt att förstå varför när du ser den här spektakulära miljö. Sjön är bara en meters djup och skiftar magnifikt mellan djupblå och mörkröd. Trots att folk antyder att vattnet är Guds blod orsakas faktiskt den blodröda färgen av röda sediment och alger i vattnet.

Laguna Colorada ligger nära den chilenska gränsen och sträcker sig över 6000 hektar. De olika färgerna över sjön kombineras med den klara blå himlen och avlägsna snötäckta Andesbergen för att skapa en miljö som fotografer över hela världen är desperata att fånga.

En av Laguna Coloradas största attraktioner är att upptäcka flockarna av flamingor som bosätter sig här. Tre av världens sex flamingoarter finns här på grund av överflödet av plankton i sjön. Den största befolkningen i den otroligt sällsynta James ’Flamingo finns här. Otroligt nog ansågs James ’Flamingo till och med vara utrotad tills en liten befolkning återupptäcktes 1956. Även om de är rikliga här förblir de en ständigt hotad art och klassificeras fortfarande som hotade. De andra två arterna av flamingo kommer du att stöta på här är chilenska och andinska.

Vill du se flamingorna bör komma under sommaren eftersom sjön är full denna tid på året. Medan den handfull som finns kvar under vintern är de som inte har styrkan att migrera från den bittra kalla årstiden.

1. Spotted Lake – Kanada

Spotted Lake i Osoyoos, British Columbia är Spotted Lake ett naturligt underverk som är unikt för världen på grund av dess fläckiga mönster. Orsakat när sjöns vatten avdunstar på sommaren och lämnar färgglada mineralavlagringar som bosätter sig runt sjön som fläckar.

Känd som Clickuk av det lokala Okanagan First Nations-folket, har Spotted Lake länge haft rykte om att vara en mystisk sjö med heliga krafter. Och medan besökare inte får bada i den här vatten. Så får dom naturligtvis ta en miljon bilder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *