KULTUR & NÖJE

Bra serier som får uppföljare 2023

Det finns många serier som streamas. Vissa bra, andra inte så bra – så frågan uppstår, hur man kan se allt som är värt att se? Vi brukar varje år passa på att ladda upp en lista med serier som kommer tillbaka till en ny säsong av det följande serie året. Här är ett urval av vad vi förväntar oss.

6. The Witcher, säsong 3 – sommaren 2023

The Witcher var en stor framgång när den hade premiär i slutet av 2019. Medan filmkritiker runt om i världen sympatiserade med The Witcher, visade sig publiken vara historien om den populära bokserien på Netflix. Så mycket att det slog publiksiffror för streaming plattformen med 76 miljoner tittare under sin första månad. I höstas meddelade Netflix vid sitt TUDUM-evenemang att den tredje säsongen kommer att ha premiär nästa sommar.

Så häng med lite längre – tiden går fortare än du tror.

5. Ted Lasso, säsong 3 – våren 2023

Ted Lasso är det perfekta setet för streaming när du vill ha något lättsmält. Serien handlar främst om Ted Lasso – en framgångsrik amerikansk fotbollstränare. Någonstans får han ett toppjobb som tränare för ett fotbollslag i engelska Premier League, trots att han inte kan något om fotboll. Säsong 3 av den livsbejakande tränaren återvänder i vår.

4. The Mandalorian, säsong 3 – februari

Utspelar sig fem år efter händelserna i Return of the Jedi, och The Mandalorian följer en mandaloriansk prisjägare, helt enkelt vid namn Mando, som tar sig an olika uppdrag för pengar. En dag får han ett ovanligt välbetalt jobb som förändrar honom för alltid. Det finns för närvarande två säsonger att se, med den tredje premiären i februari. Missa inte det!

3. You, säsong 4 – februari

Psykopatens psykopat återkommer nästa år. Netflix psykologiska thriller You följer den charmiga Joe Goldberg. En medelålders man med både utseende och hjärna. Men bakom den perfekta fasaden döljer sig en ännu mörkare sida. Någon gång i februari kom serien tillbaka för nya avsnitt.

2. Barry, säsong 4

Barry, den mörka komediserien med Emmy-pristagaren Bill Hader i huvudrollen, återvänder nästa år för en ny säsong, som också blir den sista. Så gör dig redo för spänning, några skratt och en deprimerad lönnmördare även 2023.

1. Billions, säsong 7

I det kritikerrosade dramat Euphoria följer vi en grupp gymnasieelever när de försöker navigera i livet och dess hinder. Unga människor försöker hitta saker som betyder livet. Kort sagt, det är en blandning av allt från sex, vänskap, droger, sociala medier och identitet. Det sägs att den tredje säsongen ska ha premiär 2023, men det finns ingen mer exakt information.