LIVSSTIL

Köp nu! – Bästa i test gungställning

I denna köpguide hittar du bästa gungställning för alla budgetar och smaker. Gungor, både av metall och trä, kan köpas för cirka 1000 kr. Fokus ligger på svenska varumärken, men några internationella varumärken finns också med. Gungor är en rolig aktivitet för barn i alla åldrar. Trädgrenar gör det lätt att hänga upp gungan. Många väljer dock gungor för att få maximal säkerhet och stabilitet. Fördelen med gungor är att du kan leka med dem länge, eftersom de till skillnad från andra leksaker snabbt blir gamla. Dessutom kan du skapa en mängd olika gungor och ändra dem beroende på barnets ålder och behov. Du kan använda en babygunga i mycket unga år och byta till en modernare gunga när barnen blir äldre.

HÖRBY BRUK CANCAN CLASSIC

Hörby Bruk CanCan Classic är ett budgetalternativ bland gungorna. Gungan är tillverkad av metall och har två standard gungor och en dubbel gunga som standard. Upp till fyra barn kan gunga samtidigt. Gungan är tillverkad i Sverige, särskilt av Hörby Bruk, som har tillverkat kvalitetsprodukter sedan 1920.

HÖRBY BRUK CANCAN CLASSIC
Liten lek

Vippans konstruktion består av en robust stålrörsram, solida ben och svetsade benfästen. Tack vare den här modellens långa historia har Hörby Bruk lagt ner mycket tid på att utveckla en stark, stabil och väldesignad produkt. Ytan är pulver lackerad och finns i olika färger. Hela gungan väger 22 kg. Den är 185 cm hög och 220 cm lång. Swing klarar en vikt på 50 kg per sittplats. Stolarna är tillverkade av hållbar plast med rundade hörn för att förhindra repor. Gungan levereras också med en förankrings anordning. För maximal säkerhet rekommenderas dock att gungan fästs på betongblock. (ingår inte). Den kan dock också säkras med två långa plankor. Monteringsanvisningarna är relativt enkla och den viktigaste uppgiften är att montera den dubbla gungan – de flesta kunder som har köpt Hörby Bruk CanCan Classic har varit mycket nöjda. Positiva recensioner beskriver den robusta ramen och den enkla monteringen.


HÖRBY BRUK TRÄGUNGA CLASSIC

Den här gungan är tillverkad av Hörby Bruk och är tillverkad av trä snarare än metall. Stolparna är tillverkade av avbarkat, tryckimpregnerat trä, vilket garanterar konstruktionens styrka och stabilitet. Virket är testat enligt EN 71 play och är fritt från krom och arsenik. Gungan är 2,5 meter lång och 2 meter hög, och det finns plats för tre gungor. Benen har en diameter på 8 cm och stången är 10 cm i diameter. Setet innehåller två enkel gungor och en dubbelgunga, det finns plats för två gungor. Gungans totala vikt är 59 kg, vilket är tungt men också stabilt och gör att gungan står stadigt på marken. Dessutom ingår ett förankrings järn för att fästa gungan i marken. Gungan passar bra i en vanlig trädgård och kräver en yta på 2,95 x 1,9 m.

Om du föredrar något enklare och billigare finns gungan även i en grundversion. Den är något smalare och har endast två gungor per sida. Trästolparna är sammanfogade med svetsade ben fästen i stål och den grundläggande designen är grön och passar bra in i de flesta trädgårdar. Gungan är tillverkad av slitstark plast med rundade hörn för att minska risken för skador; den tillåtna belastningen per sittplats är 50 kg; tillverkaren varnar för att eftersom trä är ett levande material är det möjligt att det kan spricka. Det här är vad köparna på Internet säger om gungan. Gungan består av relativt få delar och tar inte lång tid att montera. Kunderna påpekade dock att vissa delar inte passade ihop och var svåra att montera. Detta beror naturligtvis till stor del på att materialet är trä.


JABO KNUT

Det svenska företaget Jabo Wood Products tillverkar gungor och klätterställningar i trä. Det är kreativiteten som gör att du kan ta ditt spel till nästa nivå. Du kan skapa din egen individuella gungställning med hjälp av ett brett utbud av gung tillbehör. Med gung fästen och säkerhets fästen samt repstegar, romerska ringar och gungor kan du skapa din egen stabila konstruktion. Du kan montera gungan själv eller välja den klassiska metoden att hänga den i en stadig trädgren. Alla gung tillbehör är CE-märkta och tillverkade av FSC-certifierat trä.

SÅ HAR VI UTSETT VINNARNA

För att välja ut de bästa gungorna på marknaden har vi samlat in information från gung tillverkare, läst och analyserat kundfeedback om de olika gungor som våra kunder har provat och tittat på vilka gungor som är de mest sålda på marknaden just nu.