LIVSSTIL

Stränder Öland

Vill du veta om badplatser och ständer på Öland? Öland är ett favoritmål för svenskar som letar efter vackra sandstränder och platser att sola och bada. Öland är en ö där du kan hitta cirka 40 olika badplatser där du kan sola, simma, picknicka och leka med barn på sommaren. Det finns badplatser som passar alla smaker på Öland! Detta är min topp10 lista på de bästa stränder Ölands badplatser, där du kan sola och bada i sommar.

10. Löttorps Camping

På nordöstra delen av Öland finner man Löttorps Camping som är en lugn liten familjecamping med en fin sandstrand där man kan både sola och bada.

9.Fagerrör

Fagerrör är en badplats som ligger i Bödabukten med långgrund strand som är perfekt för barnfamiljer.

Det finns trätrallar som leder ner till vattnet som underlättar för familjer med barnvagnar. Torrtoalett finns även vid Fagerrör badplats.

8. Grankullavik


Grankullavik är en mycket populär badplats bland barnfamiljer då det finns sandstrand med 2 bad bryggor och 2st bad flottar. Badplatsen ligger vid Grankullavik Fritidsby på Ölands norra udde. Det finns även ett gräs område där man kan sola och leka med barnen med toalett.

7. Byxelkrok

Vid Byxelkrok samhälle hittar man en fin badplats med både sten- och sandstrand med badbrygga. Den här badplatsen är ett EU-bad så provtagning av vattnet görs minst 3-4 gånger under badsäsongen.

Cirka 5 minuters promenad från badplatsen finner man kiosk, restaurang, café och en affär där man kan handla både mat och dryck.

6. Ekerums

Badplatsen ligger intill campingen Ekerum, längs väg 136 till Borgholm, badplatsen är lämplig för personer med funktionsnedsättning. Stranden är lämplig för barnfamiljer med lekplatser, toaletter, restauranger och kiosker.

5. Böda Sand

Böda Sand är känd för Kanal 5: s TV-show Böda Camping och är ett älskat bad- och campingområde på ön. Det är en av Sveriges bästa stränder, 20 kilometer lång, med mjuk sand och grunt vatten. Böda Sand är en mycket lämplig plats för barnfamiljer att bada på Öland, för det finns också toaletter, vattensporter, utomhuspooler och många aktiviteter för barn på sommaren. Det är vanligt att det är kallare i vattnet på den östra delen av Öland.

4. Grönhag

Grönhag camping bjuder på en fantastik sandstrand. Det är en super härlig badplats som ligger på den västra delen av ön, precis intill Gröndals badplats.

3. Gröndals badplats

I anslutning till köpingebaden ligger Gröndals Camping. Badplatsen är en super fin sandstrand. Badplatsen ligger på den västra delen av Öland.

2. Köpingbaden

Detta är en långgrund sandstrand med badbrygga. After beach på sommaren ute på bryggan Karibien. Badplatsen ligger intill Köpingbaden Camping där man finner en trevlig restaurang, kiosk, toalett, vattenskoteruthyrning och musikevenemang under sommaren.

1. Borgholms kallbadhus

Borgholms kallbadhus är ett av de mest populära badplatserna på ön under hela året. Du kan komma hit för kalla bad och basta på vintern, och sola och bada på sommaren. Detta är en trevlig badplats på Öland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *