BUTIKSNYTT

Svenska Hälsotrender: Korvbrödsbagarn Lancerar Fiberrika Fullkornsprodukter

Korvbrödsbagarns Satsning på Fibrer och Fullkorn – En Hälsosammare Vändning

Medan en växande trend av hälsomedvetenhet sveper över Sverige, svarar Korvbrödsbagarn genom att introducera sitt nya sortiment, Fibrer & Fullkorn. Detta utbud av korv- och hamburgerbröd erbjuder konsumenterna en balans av näring, mjukhet och smak.

En färsk rapport från Brödinstitutets Brödtermometer 2022 belyser att nästan hälften av alla svenskar (48%) vill öka sitt intag av fibrer och fullkorn. Samtidigt ser vi en önskan om att minska socker (72%), salt (53%) samt kalorier och fett (52%).

Möter dessa hälsotrender lanserar Korvbrödsbagarn sina Fibrer & Fullkorn-produkter. Dessa bröd, som bär nyckelhålsmärkningen, är tillverkade av havre och fullkorn, vilket ger dem en hög fiberhalt, lågt sockerinnehåll och en rik andel av fullkorn. Förutom att erbjuda näring och mättnad, ser dessa bröd till att smaken förblir intakt.

Eva Strömbom från Lantmännen Unibake delar sin insikt: ”Vi strävar efter att erbjuda bröd som passar till vardags, men även till speciella tillfällen som familjeutflykter eller grillkvällar. Våra nya produkter är fullpackade med fibrer och fullkorn vilket verkligen höjer smakupplevelsen.”

Fibrer & Fullkorn Korvbröd och Hamburgerbröd är bakade med endast växtbaserade ingredienser i Örebro. Medan korvbrödet innehåller 6,5% fibrer och 24% fullkorn, har hamburgerbrödet 7% fibrer och samma andel av fullkorn. Båda produkterna är märkta både med nyckelhål och ”Från Sverige”.

Från vecka 36 kommer dessa produkter att finnas tillgängliga i butiker, där de kommer att ersätta de tidigare Fiberrika Korv- och Hamburgerbröd. Med 10 korvbröd eller 6 hamburgerbröd per förpackning, sätts det rekommenderade priset till 30 kr för varje variant.