Bästa privatlån

Bästa privatlån hittar du på topp10.info och det kan lösa många ekonomiska knutar. Kanske har du dragit på dig dyra krediter och vill samla dina lån för att sänka månadskostnaden? Det betyder att du kan använda lånet till vad du vill, utan att behöva lägga in en säkerhet för att få lånet.

Vilket är det bästa privata lånet i Sverige? Vilken typ av personligt lån som är bäst för dig beror helt på dina behov som kund. Vill du ha den lägsta räntan? Kanske är antalet kreditrapporter avgörande? Eller är en generös avbetalningsplan viktigast?

Vilket är Sveriges bästa privatlån?Favoritlån samarbetar med AXO Finans och är en låneförmedlare som erbjuder både en smidig ansökningsprocess och utbetalning. De samarbetar med över 30 långivare och du får svar inom 24 timmar från att du har skickat in din låneansökan.

• Låna upp till 600 000 kr
• Ränta från 2,95 % till 24,00 %
• Över 30 långivare – endast 1 kreditupplysning
• Smidig ansökan – signera med BankID

Räkneexempel: Annuitetslån 149 000 kr på 13 år. Nom.ränta: 5,49 %. Eff. ränta: 5,76 %. Totalt att betala 161 123 kr. Månadskostnad: 1 339kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Om man ska lista Sveriges bästa privatlån är det svårt att bortse från Lendo landets ledande låneförmedlare. Lånar du via dem tas endast en kreditupplysning oavsett hur många långivare som behandlar din ansökan. När du ansöker via Lendo bedöms du av långivarna på precis samma sätt som om du hade vänt dig direkt till en vanlig bank. Det tillkommer inga som helst räntepåslag eller extra kostnader.

• Låna upp till 600 000 kr
• Ränta från 2,95 % till 29,95 %
• Över 30 långivare – endast 1 kreditupplysning
• Amortera mer eller lös ditt lån när du vill

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.96 %. Ett lån på 150 000 kr kostar då 1 448 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 208 574 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.80 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).

Lån & Spar Bank erbjuder medlemmar i Villaägarnas Riksförbund eller Lärarförbundet extra förmånliga lånevillkor genom ett särskilt medlemslån. Är du inte medlem går det dock bra att ansöka om ett vanligt privatlån. Lån & Spar Bank har hjälpt många kunder med att samla sina lån och därmed erbjudit en lägre månadskostnad. Helt klart ett av Sveriges bästa privatlån.

• Låna upp till 500 000 kr
• Ränta från 3,75 % till 11,25 %
• Fördelaktiga medlemslån
• Amortera mer eller lös ditt lån när du vill

Räkneexempel: Kreditbelopp 175 000 kr, rörlig årsränta per 4,95 %, återbetalningstid 10 år, uppläggningsavgift 395 kr, aviavgift 0 kr/månad, premie låneskyddsförsäkring 172 kr/mån, effektiv ränta 5,13 %. Total månadskostnad 1 856 kr, antal avbetalningar 120 st. (annuitetslån). Totalt belopp att betala 223 227 kr.

Pengino är en relativt ny svensk marknadsplats för jämförelse av lån som skapats i samarbete med Freedom Finance – en av Skandinaviens största låneförmedlare. Själva ansökan sker helt och hållet online och du skriver under enkelt och säkert med BankID när ditt lån blir beviljat.

• Låna upp till 600 000 kr
• Ränta från 2,95 % till 29,5 %
• Över 25 långivare – endast 1 kreditupplysning
• Hög andel godkända ansökningar

Ränteexempel: Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6,65 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 6,86 %, tot. belopp 246 915:-, kostnad 2 058:-/mån (120 avbet.).

Vad krävs för att beviljas ett privatlån?

Många långivare vill veta varför du vill ta ett lån samt vad du skall använda pengarna till. När det kommer till privatlån är lånet just vad namnet antyder, privat. Det betyder att du inte behöver nämna eller motivera vad du skall använda pengarna till utan kan använda de till.

Att tänka på när man lånar pengar

Att vara i behov av att låna pengar snabbt och utan krångliga processer har blivit en allt vanligare efterfrågan bland låntagare, och det är framförallt snabba lån eller möjligheten att ansöka om ett lån trots betalningsanmärkningar som är av intresse för de flesta idag. Det är väldigt enkelt att hitta ett lån som betalas ut snabbt och kraven är ofta så låga att i princip vem som helst kan låna.

Hur snabbt får man pengarna?

Hur lång tid det tar att se pengarna på kontot beror på ett flertal faktorer, men generellt får du pengarna inom en dag. Mycket har att göra med när du skickar in din ansökan så att den hinner bli behandlad av kundtjänsten. De flesta långivarna betalar ut pengarna samma dag när du skickar in din ansökan innan klockan 12.00 eller 13.00. Utbetalningstiden beror även på vilken veckodag du ansöker på, huruvida du har skickat in korrekta uppgifter och vilken bank du använder.

Vad är ränta?

Räntan är enkelt förklarat den avgift långivaren tar för att låna ut pengar. Det finns flera olika typer av räntor, vilket kan göra att det känns komplicerat när man bestämmer sig för att jämföra lån. Ett bra sätt att gå till väga är att ta en titt på den effektiva räntan. Det innebär den totala kostnaden för ett lån.

Vad är effektiv ränta?

Effektiv ränta är den nominella räntan inklusive alla avgifter, alltså den totala lånekostnaden. Avgifter som kan tillkomma vid tecknande av lån är exempelvis uppläggningsavgift och aviavgift. Dessa räknas inte med i den nominella räntan men utgör likväl kostnader.

Snabblån, SMSlån eller blancolån utan UC?

De lån vi jämför är snabblån, SMSlån, och blancolån utan UC. Det finns vissa skillnader mellan snabblån, SMSlån och blancolån, vilket som passar bäst beror på dina krav och önskemål. Snabblån utan UC kanske passar bäst för dig som har behov av små lån med kort löptid medan blancolån utan UC kanske passar bäst för dig som behöver lite större lån med längre löptider. SMSlån och snabblån är samma typ av lån som går under samlingsnamnet mikrolån.